Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Ismét Kaposvárra figyel a világ Nyomtatás E-mail
Írta: Balogh Máté   
2012. augusztus 08.

Image 2012. augusztus 14 - 20. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. Ezen időszak alatt a klasszikus zenei világ krémje megfordul Kaposváron, akik miatt több ezer érdeklődő érkezik Kaposvárra a világ különböző részeiből. A Bartók rádió és az EBU segítségével több ezer háztartásban ismerik meg a somogyi megyeszékhely és Magyarország nevét.

Tovább...
 
Best of Ákos a Szigeten Nyomtatás E-mail
Írta: Vető Viktória   
2012. augusztus 07.

“Izgalmas kihívás lesz 24 év koncertezés után a Sziget nulladik napján egy nagyszabású előadással debütálni a fesztivál nagyszínpadán. A nyáron ez lesz a leglátványosabb, leghosszabb koncertünk, nagyon készülünk erre a produkcióra”- nyilatkozta korábban Ákos, és most az is kiderül, mekkora is lesz ez a produkció.

Tovább...
 
SZIN: két zöld hét, egy zöld dizájnpályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2012. augusztus 07.

Image Újra pályázattal fogja össze a környezettudatosság és a dizájn elkötelezettjeit a Szegedi Ifjúsági Napok. A tavalyi, divattervezőknek kiírt pályázat után most a környezetbarát, újrahasznosított alapanyagokból készülő kiegészítők készítőihez szólnak a szervezők. Az Ördög Nóri felügyelete mellet zajló, kéthetes pályázaton résztvevők közül a 20 legjobbnak ítélt alkotás készítője SZIN belépőket kapnak.

Tovább...
 
Boldog zárás a FEZENen Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2012. augusztus 07.

Image A Korpiklaani a FEZENezőkkel fesztiválozott: saját koncertjük után megnézték a Sepultura fellépését, és szívesen fotózkodtak a közönség tagjaival. A magyart a legjobb közönségnek tartó Sepunak már nagyon hiányzott a magyarországi buli, így fiatal dobosukkal együtt mindent beleadtak a koncertbe. Chicane énekesnővel és dobossal erősítve pörgetett. A FEZEN Klub Csarnok a fesztivál 4 napja alatt végig teltházas volt. A Cabrioban az utolsó napon többek között a We Are Rockstars-ra tombolt a nép. A fesztivál külföldi fellépői megismerkedtek a magyar konyha ízeivel: a 4. napon a névre szóló torta és az organikus jégkrém mellett lecsó és borsóleves is szerepelt a backstage-menüben. Az idei FEZENen néhány fő híján 30 ezren fesztiváloztak.

Tovább...
 
Festők lepik el a Bányató környékét Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. augusztus 06.

Image Igazi kulturális kikapcsolódást kínál ma délután Székesfehérváron a Bányató környéke. 18:00 – 20:30 között festők lepik el a helyszínt, s az érdeklődők láthatják, hogyan készülnek az alkotások. 19:00-kor megnyílik a MÉHKAS aula kiállítása az étterem emeleti galériájában, 20:00-kor fellép az AVANTI Együttes, 21:00-kor pedig „Fényfestésre” várnak mindenkit a szervezők.

 
"Bizony, az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom." Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. augusztus 06.

Image Az Anyatejes Táplálás Világnapjához kötődően a Szent István Művelődési Ház pályázatot hirdet „Család születik” címmel.

Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör augusztusi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. augusztus 01.

Image A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2012. augusztus havi programja alább olvasható el.

Tovább...
 
Al Di Meola, Testament, Sabaton és a többiek  dedikálások a FEZENen Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2012. július 30.

Image Az augusztus 1-jén kezdődő FEZENre nem csak a fesztiválozók, hanem már a zenekarok is nagy erőkkel készülnek, hogy rajongóik maximálisan felpörögjenek a négynapos feszten. A Machine Head kilencven perces koncerttel várja csütörtökön, a FEZEN nagyszínpada elé érkező több ezres tömeget, Al Di Meola, a Testament és a Sabaton pedig dedikálással teszi még felejthetetlenebbé a székesfehérvári fellépést. Ideje bekészíteni a tomboláshoz a Machine Head pólókat és megvásárolni a Sabaton friss albumát, hogy a csapat rákanyaríthassa az aláírását. A hagyományos FEZEN dedikálásba persze a magyar kedvencek is beszállnak az ország egyik legcsaládiasabb fesztiválján.

Tovább...
 
Agárden Estek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. július 30.
Számos koncerttel várják idén nyáron a vendégeket az Agárden sétányon. A programsorozatban fellépett már a Chameleon, az Ördögárok, a RockCorn, a No Neim, a Frank Zafka, a Tűzvonal, a Summertime és a Burnout.
Tovább...
 
Al Di Meola koncerttel nyit az idei FEZEN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. július 27.

Image A FEZEN fesztivál nulladik napján, augusztus elsején Al Di Meola, - akit több alkalommal a világ legjobb jazzgitárosának kiáltottak ki - Kaszás Péter magyar dobossal szórakoztatja a székesfehérvári közönséget. Rajta kívül még olyan hazai zenészek is színpadra lépnek, mint a Vörös Janka Group, a Harcsa Veronika Quartet & Gyémánt Bálint, a Budapest Bár, valamint Ferenczi György és a Rackajam.

Tovább...
 
Ismét festményt ajándékozott a fehérvári művésznő Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. július 27.

Image Az elmúlt napokban egy népes művészcsoport látogatott el Beregszászra, ahol a Bereg-vidéki Múzeum és az Európa Magyar Ház vendégeként két tárlaton mutathatták be az itthoni és a kinti alkotásaikat. A csoport egy festménnyel is megajándékozta a Beregszászi Bormúzeumot: a székesfehérvári Simon M. Veronika Munkácsy –érmes festőművésznő Szőlőtőke című alkotásával.

Tovább...
 
<< Első < Előző 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4841 - 4851 / 6234